themadag 100x141 21 03 2015Uitnodiging Voorjaarsthema- en ontmoetingsdag op zaterdag  21 maart 2015 Thema `Hoe kunnen onze adoptiekinderen de wereld ervaren? (en wat kunnen wij ervan leren?)` Inleider Jan Storms

Op veel van onze themadagen hebben we sprekers uitgenodigd die onderwerpen behandelden met als doel om meer inzicht en begrip te krijgen voor het functioneren van onze kinderen. Dat hebben we ook deze keer weer gedaan. We hebben na-melijk Jan Storms gevraagd met het on-derwerp “psychopathie”. De reden daarvoor is dat we van meerdere adoptieouders gehoord hebben dat het gedrag van hun kind soms op dat van een psychopaat lijkt. Bij het woord psychopaat denken we gewoonlijk aan een kille  (serie-)moordenaar. Maar bijna alle mensen met een psychopathische inslag (volgens Storms 1 tot 5 % van de bevolking en van mild tot extreem – dit laatste slechts in zeldzame gevallen) zijn dit  zeker niet. Zij kunnen gewoon uw buren of collega´s zijn waarmee u misschien moeite heeft om om te gaan.

Jan Storms legt tijdens de ochtend van de themadag uit wat de oorzaak van psycho-pathie is en hoe onze kinderen, als ze deze inslag hebben, de wereld ervaren. Volgens hem komt deze handicap vaak voort uit een traumatische ervaring in de jonge jaren van het kind. De leegte die een getraumatiseerd kind in zichzelf gaat voelen vult het onbewust in, door het ne-men van de energie van anderen, het pa-rasiteert volgens Storms. Hij noemt die “anderen” prooien of slacht-offers van deze getraumatiseerde mensen die vaak een masker op hebben en goed kunnen manipuleren. Dit wordt veelal niet door de omgeving onderkend. Ze kunnen vrij succesvol zijn in de maatschappij, maar zijn thuis vaak anders.

Dit onderwerp lijkt best heftig, maar de vraag is wat kunnen we er van leren? - Inzicht, omdat Jan Storms ons tijdens zijn lezing laat zien hoe een psychopaat de wereld ervaart en mensen gebruikt,maar daarnaast ook hoe men zichzelf hier tegen kan beschermen, bijvoorbeeld door tegenmanipulatie. - Ontschuldiging, voor onze kinderen is het immers geen keuze! - Verbreding, omdat het niet alleen onze kinderen kan betreffen maar ook omdat 1 tot 5 op de 100 anderen deze inslag heeft!

Jan Storms is bewustzijnsdeskundige. Hij ondernam een academische studie van de vedische wetenschap (de spirituele en wetenschappelijke traditie van het oude India) en bestudeerde een rist van exacte- en menswetenschappen in het licht van de fundamenten van kennis.   Het belooft weer een heel interessante voorjaarslezing te worden, hopelijk ontmoeten wij u op die dag.

Programma voorjaarsbijeenkomst 21 maart 2015
Vanaf  09.30 uur Inschrijving, koffie/thee
10.00 - 10.15 uur Opening en inleiding door dagvoorzitter Alice Jansen
10.15 - 11.15 uur  Het thema “Hoe kunnen onze adoptiekinderen de wereld ervaren”, Gastspreker Jan Storms 
11.15 – 11.30 uur  Koffie/thee pauze
11.30 - 12.30 uur   Vervolg  “Hoe kunnen onze kinderen de wereld ervaren?”
12.30 - 13.30 uur  Lunch
13.30 - 15.15 uur  In gesprek met elkaar over de dingen die ons bezighouden
15.15 uur   Afsluiting, daarna LOGA café

U kunt zich aanmelden voor de themadag bij Lyda Groot. 
Per post: Lyda Groot, De Hild 25, 3471 EV Kamerik 
Per e-mail. : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefonisch: 0348-401917

Gelieve de deelname kosten ter plekke contant te voldoen (incl. lunch en consumpties):
LOGA leden €15,- p.p.,
ouderpaar €25,-.
Niet leden €20,- p.p.,
ouderpaar €35,-.

Routebeschrijving De Herberg van Paulus, Stationsweg 16 bevindt zich achter de Pauluskerk in het centrum van Baarn. Met het openbaar vervoer Vanaf station Baarn via de Stationsweg richting Centrum is het 10 minuten lopen. Let op: bij een bocht naar rechts gaat de weg over in de Javalaan (doorgaand verkeer) de Stationsweg gaat echter links af.  Stationsweg volgen eerst  rechtsaf en daarna  linksaf, iets verderop be-vindt zich aan de linkerkant de Herberg van Paulus. Met de Auto Vanaf alle richtingen via A1 Amsterdam – Amersfoort Neem afslag #11 - Eembrugge richting Baarn - Neem op de rotonde de  eerste afslag naar de Bisschopsweg - Neem op de volgende rotonde de  tweede afslag naar de Eemweg - Deze weg  vervolgen naar de Eemstraat - Sla linksaf naar de Bosstraat - Neem de  eerste afslag rechts naar de Stationsweg. In de directe omgeving kunt u gratis parkeren, onbeperkt parkeren kunt u tegenover en ach-ter het gemeentehuis, Stationsweg 18. Daarnaast zijn er plaatsen waar u met een parkeer-schijf gedurende twee uur kunt parkeren.

 

 

 

 

Oproep van het FIOM: om mee te denken (en in later stadium te doen) 
op het gebied van informatie rondom de adoptie 
lees hier meer (worddocument) 

klik hier om digitaal het nieuwe magazine te lezen 

OPROEP PLAN ANGEL: research naar adoptie in
Colombia, Brazilië, Peru en Haïti
lees 
hier  meer

 

Cursus:van Stichting Adoptievoorzieningen: "zorgen voor getraumati-seerde adoptiekinderen"die begint op 23 april a.s. zijn er nog plaatsen vrij! 
Cursus Ouderpower: Balans Academy
Cursus Herstelverhaal: voor geadopteerden en ouders

                 

Go to top

Copyright © 2013 LOGA. Alle rechten voorbehouden.