themadag 2011 11 05 100x1425 november 2011.
Chaos
Thema: "Wat leert de chaos mij?" met Marinus van den Berg

 

Marinus is vanuit zijn lange praktijkervaring als verpleeghuispastor landelijk bekend geworden door zijn lezingen, maar vooral ook als schrijver van de vele boeken over verlieservaringen en rouwverwerking zoals het boek 'Verdriet dat niet verdwijnt'.

Aanstaande adoptieouders hebben vaak al veel meegemaakt voordat zij hun kinderen adopteren. Veel van hen zijn ongewild kinderloos, ze hebben jarenlang het hele medische traject doorlopen om toch maar een kind te krijgen en soms hebben ze ook miskramen gekregen. 

Zij willen zo graag ouders worden dat ze kiezen voor adoptie, het opvoeden van een kind van iemand anders en uit een andere cultuur. Ook dit traject gaat jaren duren en ondertussen verdiepen zij zich in adoptie en alles wat daar bij komt kijken.
Op het moment dat deze ouders hun adoptiekinderen krijgen worden ze bijna als de 'ideale ouders' gezien. Ze zijn meestal goed opgeleid, gedreven, sociaal bewogen, goed voorbereid en hebben een goed inkomen, uithoudingsvermogen, geen strafblad, een stabiele en hechte partnerrelatie en natuurlijk het bewijs van goedkeuring van Justitie om kinderen te adopteren.

En dan komt eindelijk na al die jaren het adoptiekind bij hen in huis. Na een bepaalde tijd merken ze dat het niet lekker gaat met hun kind. Ze doen hun uiterste best, ze proberen alles uit, ze zoeken hulp maar niets schijnt te werken. Zo belandt het zo keurige en ideale gezin in een grote chaos. Het vervelende is ook nog eens dat deze chaos meestal van buiten niet te zien is tenzij het helemaal uit de hand loopt.
Wij hebben Marinus van den Berg uitgenodigd om met ons, op zijn zo bijzondere en positieve manier, in gesprek te gaan over wat deze chaos ons kan leren.

Lyda Groot

 

UITNODIGING THEMADAG
10 NOVEMBER 2018

THEMA: ACE; ADVERSE CHILDHOOD EXPERIENCES
informatie en aanmelding hier

Nieuw adoptiemagazine online: "Omkijken"  
klik hier om digitaal het magazine te lezen

Aankondiging: adoptiecafé-bijeenkomst te Amsterdam op 4 november
Javaplein 2 van 1330 tot 1600
klik hier voor meer informatie

OPROEP PLAN ANGEL: research naar adoptie in
Colombia, Brazilië, Peru en Haïti
lees
HIER meer

 

Cursus:van Stichting Adoptievoorzieningen: "zorgen voor getraumati-seerde adoptiekinderen"die begint op 23 april a.s. zijn er nog plaatsen vrij! 
Cursus Ouderpower: Balans Academy
Cursus Herstelverhaal: voor geadopteerden en ouders

                 

Go to top

Copyright © 2013 LOGA. Alle rechten voorbehouden.