Mijn naam is Rian Rietveld. Omdat ik LOGA (Logadoptie) een warm hart toedraag en er dringend nieuwe mensen nodig waren voor het bestuur/werkgroep heb ik me 2 jaar geleden aangemeld als landelijk contactpersoon, in opvolging van Lyda Groot. Tevens ben ik algemeen (meedenkend) bestuurslid.

Ik heb een zoon van 28 jaar. Hij komt uit Thailand. Omdat ik daar zelf gewoond heb ken ik de cultuur goed. En zelfs de taal een beetje. Het is prettig om bekend te zijn met het land van herkomst van je adoptiekind.

In de jaren ‘90 heb ik samen met de adoptievader van mijn zoon, gewerkt in vluchtelingenkampen in Thailand. In die tijd hebben we ook onze zoon geadopteerd. Een bijzondere en invloedrijke periode in mijn leven.

In Nederland ben ik een flink aantal jaren bij VWN (VluchtelingenWerk) actief geweest. Daarna heb ik de opleiding AMW (Algemeen Maatschappelijk Werk) gedaan. Ik ben werkzaam geweest bij het Algemeen Maatschappelijk Werk en in het UMC als medisch maatschappelijk werker. Inmidddels werk ik alweer 10 jaar als POH-GGZ (praktijkondersteuner huisarts GGZ).

Daarnaast geef ik bijles bij mij thuis aan zowel kinderen van de basisschool als wel aan middelbare scholieren.

Ik ben getrouwd en woon met veel plezier in een fijn huis in Culemborg.

Binnen de werkgroep heb ik de taak van landelijk contactpersoon. Veel feitelijke informatie over adoptie en hechtings/gezinsproblematiek is te vinden op de website en in de nieuwsbrief. Maar wanneer je het prettig vindt om te praten over wat er speelt rondom jouw adoptiekind met adoptieproblematiek of wanneer de problemen je even teveel worden en je hart wilt luchten kun je me bellen. Mijn telefoonnummer en e-mailadres staan vermeld op de website. Wanneer je belt en ik neem niet direct op spreek dan even een berichtje zodat ik weet dat het over LOGA gaat. Of stuur me een mail zodat we een bel afspraak kunnen plannen.

Graag tot horens of tot ziens op een van de thema dagen.

Hartelijke groet,

Rian Rietveld

e-mail

 

Ga naar boven