foto Yaomi

Even voorstellen: Yaomi de Lange: 

Vanuit haar expertise als coach, maar ook als ervaringsdeskundige biedt Yaomi ondersteuning aan geadopteerden. Hierbij deelt ze haar kennis zodat jij kan onderzoeken welke rol adoptie in jouw leven speelt, maar ook hoe je hier vervolgens mee om kan gaan.

Voor meer informatie ga hier naar de website.

Meer aandacht nodig voor PTSS bij mensen met laat IQ. Lees hier meer.GGZ Nieuws

Hoe effectief is medicatie bij posttraumatische stress stoornis? Een kort overzicht voor de praktijk:

Geschreven door:  Dhr. R.A. Jongedijk, psychiater, locatiemanager Centrum ’45 - De Vonk, locaties Noordwijkerhout/Amsterdam

Kijk hier voor meer informatie.

stichting adoptievoorzieningenStichting Adoptievoorzieningen is de landelijke organisatie die voorlichting, voorbereiding en nazorg op het gebied van adoptie in samenhang aanbiedt.
De Stichting heeft een zeer groot aanbod van allerlei hulpadressen tot hun beschikking,
ook bij u in de buurt!

Cliëntroute Bureau JeugdzorgCliëntroute Bureau Jeugdzorg
De cliëntroute laat met folders en commentaar elke stap zien waarmee je als jongere/ ouder binnen Bureau Jeugdzorg te maken kunt krijgen. Lees de route zodat er geen verrassingen zijn.fiomDe FIOM is een landelijke organisatie.
De Fiom geeft o.a. ondersteuning/ hulp aan geadopteerden en adoptieouders.
Klik om contact te krijgen met het FIOM.centrum consultatie expertiseCentrum voor Consultatie en Expertise (CCE)
Wij werken voor mensen die langdurig complexe zorg nodig hebben en in een uitzichtloze situatie terecht dreigen te komen.Er is vaak sprake van probleemgedrag en de kwaliteit van bestaan staat ernstig onder druk. Zorgverleners zijn vastgelopen en komen er zelf niet meer uit. Het gaat om mensen in de gehandicaptenzorg, de geestelijke gezondheidszorg of de ouderenzorg.

adoptie3hoekcentrum100x100Het ADOC is een wetenschappelijk onderzoekscentrum, gericht op onderzoek naar de effecten van adoptie of pleegzorg (indien gerelateerd aan adoptie) op de geadopteerde, de adoptieouders en de afstandsouders.nji100x100Via het Nederlands Jeugd Instituut kunt u allerlei literatuur opzoeken, incl. ISBNnr etc.
Het NJI is hèt expertisecentrum over jeugd en opvoeding, voor en met professionals in de jeugdsector.eigen krachtEen Eigen Kracht-conferentie geeft mensen de mogelijkheid om zelf, samen met familie, vrienden en andere bekenden, een plan te maken voor een oplossing of voor hulp.
Neem hier eens een kijkje, wie weet?goedgehechtGoedgehecht.nl
Gehechtheid is de affectieve band van een kind met een opvoeder met wie het regelmatig omgaat en aan wie het troost ontleent in tijden van angst en spanning

Almata is specialist in het almatabehandelen en opleiden van jongeren tussen de 12 en 18 jaar met ernstige gedragsproblemen.
hulp vanOnze vereniging krijgt nog wel eens de volgende vraag van volwassen geadopteerden:
'welke therapie zou ik kunnen volgen voor ....... en door wie wordt dat dan gegeven en waar dan?'

 

 

yeswecanglinicsGespecialiseerde Jeugd GGZ kliniek: "Yes we can Clinics"
Heeft uw kind of heb jij een gedragsstoornis, verslaving of gedragsprobleem? Zoals ADHD, ADD, ODD, stemmingsproblemen, drugsverslaving, gameverslaving, gokverslaving of faalangst? 'Yes We Can Clinics' is een gespecialiseerde Jeugd GGZ........

 

mstnederland

Breaking  the cycle of criminal behavior, by keeping teens at home, in school and out of trouble
MST (Multi Systeem Therapie) is een bewezen effectieve behandeling voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

augeomagazinePleegzorg: samen in verscheidenheid
Augeomagazine: het online tijdschrift over veilig opgroeien

Hoe help ik mijn getraumatiseerde pleeg/adoptiekind?

Zo Zorginstellingen

ZO!Zorginstellingen

Zo! is een kleine kinderpsychologen praktijk zonder management tussenlaag.Voor mensen met een eigen mening, die niet in alle hokjes passen.Ze werken met kinderen, jongeren, studenten en deels volwassenen. Zo! geeft ook behandeling bij adoptieproblemen, afkomstvragen en hechtingstoornissen.

Nederlands JeugdinstituutNederlands Jeugd Instituut

Hoe begeleid je kinderen en jongeren met complex trauma in gezinsvervangende woonsituaties

lees hier verder

ggzfriesland100x100GGZ Friesland opent eerste traumakliniek in Nederland: Langdurig seksueel misbruik en huiselijk geweld laten diepe sporen na. Datzelfde geldt voor oorlogen of gewelddadige overvallen. GGZ Friesland behandelt patienten met complexe posttraumatische stressstoornissen sinds kort op een innovatieve en baanbrekende manier. Binnen de traumaverwerkingskliniek ondergaan zij een intensieve behandeling waarin zij binnen twaalf weken resultaat zien.

nji100x100Nederlands Jeugdinstituut

Landelijk meldpunt voor misbruik door loverboys

Professionals,slachtofffers, ouders en andere betrokkenen die vermoeden dat een minderjarige slachtoffer is
van een loverboy kunnen dit melden bij een nieuw, landelijk meldpunt. Het meldpunt is op
9 januari 2017 geopend door het programma WATCH Nederland.

 
 
 
 
 
 
 
 

Ga naar boven