De themadag van 21 november gaat niet door vanwege de nieuwe Coronamaatregelen!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
24 -03-2012
Lachmeditatie met Dhyan Sutorius
Wat moeten wij, nuchtere Hollanders, nou met een workshop over lachen?
Tthemadag 28 MAART 2020 gaat niet door in verband met het Coronavirus! Zodra mogelijk zal deze opnieuw worden georganiseerd.
De eerstvolgende themadag van LOGA vindt plaats op 21 november 2020
Thema/ontmoetingsdag 9 november 2013
Het thema is:
"Kan neurofeedback iets betekenen voor onze geadopteerden?"
Neurofeedback is een hersentrain-methode die vooral bekendheid geniet voor de behandeling van ADHD/ADD en allerlei leerstoornissen.
Uitnodiging Najaarsthemadag 23 november 2019
Op onze themadag hebben wij Esther Groenewegen te gast! Zij is zeer bekend en ervaren met hechtingsproblematiek en is actief betrokken bij ouders en kinderen die hier mee te maken hebben. Wellicht kennen jullie haar organisatie Als Hechten niet vanzelf gaat - AHNVG (alshechtennietvanzelfgaat.nl), haar blogs, optredens in de media of haar laatste boek.
De LOGA- themadag is voor ouders van kinderen met verschillende leeftijden, situaties en uitdagingen. De training is zo ingericht dat deze dag voor elke deelnemer waardevol kan zijn. Naast de kennis over de hechtingstheorie, zal tijdens de training vooral veel aandacht aan de praktijkvoorbeelden van de deelnemers besteed worden.
Drijfveren waarop de training gebaseerd zijn: educate, engage, empower.
“Een positieve benadering is een van mijn doelstellingen waar ik veel aandacht aan besteed. Ik vind het belangrijk om vanuit hoop, liefde en juiste expertise over dit onderwerp te praten. Er is namelijk altijd hoop hoe uitzichtloos de situatie soms ook lijkt”.
Hechte groet,
Esther Groenewegen-Jonker
Uitnodiging voor onze thema/ontmoetingsdag 5 april 2014
Het thema is Mentaliseren.
- Waarom gedraag ik me zoals ik doe?
- Waaruit komt mijn gevoel voort?
Uitnodiging Voorjaarsthemadag 23 maart 2019
Het thema is: PTSS de baas!
Een lezing vol inspiratie, positiviteit, humor en hoop.
Uitnodiging voor onze thema/ontmoetingsdag 8 november 2014
Het thema is: een adoptieouder en een adoptiekind!
Sprekers zijn Notaris Van Ee en Marno Duursma.
19-04-2008
In dialoog met je adoptiekind
Een manier om veel van de verantwoordelijkheid bij het kind te laten, op een respectvolle manier, passend bij de leeftijd en het niveau waarop het kind functioneert.
Een familieverhaal
Angelique de Laat komt samen met haar Marcel, in de ochtend heel openhartig het verhaal over de grote opvoedingsproblemen in hun gezin vertellen.
22-11-2008
Fases in het adoptiegezin
Op deze themadag werden de verschillende fasen toegelicht die het adoptiegezin (en dan m.n. vanuit de ouders) doormaakt.
Het thema is: “Buddy’s voor geadopteerden!”.
We hebben de geadopteerde Oswaldo Vriend bereid gevonden om te komen spreken over het onderwerp “Buddy’s voor geadopteerden!”. In ons nazorgplan is ook aandacht besteed aan het “Buddy’s model”. Uit ervaring blijkt, voor jongeren die problemen hebben en geen hulp willen, een buddy een goed alternatief te zijn. Ze trekken samen op en zijn gelijk aan elkaar. De buddy heeft levenservaring en geeft het gevoel maatje te zijn met de jongere. Vaak heeft dit een positief effect op het gedrag.
21-11-2009
Loslaten
Carolien Postma-Velders, moeder van 2 volwassen adoptiekinderen en oma van 2 kleinkinderen, was de gastspreker op de najaarsbijeenkomst.
Themadag 11 november 2017
Het thema is: “Omgaan met hulpverlening”
Veel adoptieouders en hun kinderen krijgen te maken met hulpverleners. Het kan daarbij voorkomen dat er onduidelijkheid, onvrede of onenigheid is over de diagnose, de behandelaanpak of de begeleiding. In zulke situaties is het goed om te weten dat er een vertrouwenspersoon is voor de familieleden die geraadpleegd kan worden en die ook aanwezig kan zijn bij soms moeilijke gesprekken.
24 april 2010:
Van redden naar helpen
Van redden naar helpen of:
van dramadriehoek naar de winnaarsdriehoek in het adoptiegezin.
Themadag 24 maart 2018
Het thema is: "goed zorgen voor je kind begint bij ......... zorgen voor JEZELF
Ria van de Vliet komt haar tips en technieken delen in een interactieve lezing tijdens deze dag.
13-11-2010
"Omgaan met een kort lontje" oftewel omgaan met mensen met Borderline.
door Hanna van Dijk en Annelies Faber
Themadag 10 november 2018
Het thema is: ACE (Adverse Childhood Experiences)
Mark Buckens, verbonden als regiebehandelaar aan De Hondsbverg te Oisterwijk en is in zijn werk veel adoptiekinderen tegengekomen met problemen in de henchting en trauma. Hij geeft een kijkje in vroegkinderlijk trauma, wat de literatuur hierover zeg en legt uit wat EMDR is.
19-03-2011
'In aanleg gegeven?'
is het probleemgedrag van onze geadopteerde kinderen aangeboren of veroorzaakt door hun omstandigheden?
Uitnodiging voor onze Themadag op 19 november 2016
Het thema is: "Traumabehandeling"
Geadopteerden hebben door afstand en adoptie vaak een trauma opgelopen!
Themadag 11 maart 2017
Het thema is: “familieopstellingen”
Nell Parre en Karin Deden van Parre en Deden Consultancy uit Nijmegen komen op 11 maart vertellen over familieopstellingen en wat dat kan betekenen voor geadopteerden en hun familie.
Het verhelderen van de verborgen dynamiek, die werkzaam is in familiesystemen en werkrelaties, is het centrale thema bij familieopstellingen. Een systeem is voortdurend op zoek naar evenwicht en verlangt dat niemand vergeten of buitengesloten wordt. Er is een natuurlijke hiërarchie, waarbij de juiste respectvolle invulling van elke plaats van wezenlijk belang is.
Najaarsbijeenkomst LOGA 5 november 2011
Thema 'Chaos' met dhr. Marinus van den Berg
De heer M. van den Berg, 64 jaar, is geestelijk verzorger en pastor in de zorg. Hij verzorgt ook lezingen en workshops over het thema ouder worden, levenseinde, afscheid, verlies en zorg en publiceert daarover. Hij presenteert zich als een man die zelf geen ervaring heeft met kinderen en adoptie maar gaandeweg vele verhalen vertelt die vanuit zijn werkveld alleen van achter gesloten deuren naar buiten komen.