Als familievertrrouwenspersoon vertelt Jacqueline Rodenburg vandaag wat zij zoal tegekomt bij het betrekken van familieleden/naasten door de hulpverlening en waar deze tegenaan kunnen lopen. Verder komt aan de orde wat wij als adoptieouders zelf kunnen doen om de juiste afstemming met de hulpverlening te vinden.

Uitgangspunt is dat ook de "naastbetrokkenen" , zoals adoptieouders, lijden onder de psychiatrische ziekte van hun kind. "Familieleden lijden mee", zei een collega ooit tegen me en psychiatrische problematiek heb je dus ook niet "alleen", Tijdens de bijeenkomst kunnen we het ook over ieders ervaringen hebben en met elkaar kijken wat helpend kan zijn om met vaak moeilijke situaties om te gaan.

Jacqueline is familievertrouwenspersoon voor:
Altrecht, Kwintes, Lister, Victas, RIBW Gooi & Vechtstreek, UMC afd. Psychiatrie en St. Antonius afd. Psychiatrie & Psychologie.

 

Biologischie Familie zoeken door Anna Catharina ten Have van Stichting PDBeH

PDBeH is opgericht in 2012. In die tijd heeft Liza, onze oprichtster,  de biologische familie van haar partner weten te vinden en vele contacten weten te leggen met instanties in Brazilië.
Inmiddels heeft de PDBeH toegang tot meerdere zoeksystemen en goede contacten met Braziliaanse media, waaronder Rede Record om families te zoeken. Rede Record is een van de grootste televisiemaatschappijen in Brazilië die vele kanalen beheert. Net zoiets als  KRO/NCRV met Spoorloos!
Wij geven geen garantie dat wij altijd de familie kunnen vinden. 
Het blijkt dat veel adoptiepapieren niet altijd de waarheid vertellen en dat zijn confronterende mededelingen voor de geadopteerden c.q. de zoekers en hun adoptieouders.
Hoe gaat het dan?

Dit gaan we u vertellen op de themadag van LOGA op 11 november!

Vrijwilligers
Ons werk kunnen wij niet doen zonder de vele, vele vrijwilligers in Brazilië en hier in Nederland. 
Ben je geïnteresseerd om via ons op zoek te gaan naar je biologische familie. Kijk dan verder op onze website voor meer informatie.

De themadag wordt gehouden in de Herberg van Paulus, Stationsweg 16, 3743 EN Baarn. Vanaf 9.30 uur is de Herberg open.

Deelname kosten (incl. lunch en consumpties): Leden 15 € p.p., ouderpaar 25 €. Niet leden 20 € p.p., ouderpaar 35 €.Ter plekke contant te voldoen.

U kunt zich aanmelden bij Lyda Groot. - Per post: Lyda Groot, De Hild 25, 3471 EV Kamerik - Per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ;of Lyda telefonisch: 0348-401917

Programma bijeenkomst 11 november 2017:

Vanaf 09.30 uur inschrijving, koffie/thee

09.45 - 10.15 uur Jaarvergadering voor de leden

10.15 -. 10.30 uur Opening en inleiding door de dagvoorzitter

10.30 - 11.15 uur het thema “Omgaan met hulpverlening!” door Jacqueline Rodenburg

11.15 – 11.30 uur Koffie/thee pauze

11.30 - 12.30 uur Vervolg “Omgaan met hulpverlening!” 

12.30 - 13.15 uur Lunch

13.15 - 14.15 uur  "Biologische Familie zoeken", Anna Catharina ten Have van Stichting PDBeH (Pessoas Desparecides Brasil e Holande) vertelt over wat zij doen.

13.15 - 15.15 uur  In gesprek met elkaar over de dingen die ons bezighouden

15.15 uur        Afsluiting, daarna het LOGA café

Routebeschrijving:

De Herberg van Paulus, Stationsweg 16 achter de Pauluskerk in het centrum van Baarn

Met het openbaar vervoer Vanaf station Baarn via de stationsweg richting centrum is het 10 minuten lopen. Let op bij een bocht naar rechts gaat de weg over in de Javalaan (doorgaand verkeer) de stationsweg gaat echter links af. Deze volgen eerst rechts af en daarna links af, iets verderop bevindt zich aan de linkerkant de Herberg van Paulus.

Met de Auto vanaf alle richtingen via A1 Amsterdam- Amersfoort Neem afslag 11-Eembrugge richting Baarn - Neem op de rotonde de 1ste afslag naar Bisschopsweg - Neem op de volgende rotonde de 2e afslag naar Eemweg - Weg vervolgen naar Eemstraat- Sla linksaf naar de Bosstraat - Neem de 1e afslag rechts, de Stationsweg

In de directe omgeving kunt u gratis parkeren, onbeperkt parkeren kunt u tegenover en achter het gemeentehuis, Stationsweg 18. Verder zijn er plaatsen waar u met een parkeerschijf kunt parkeren.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Ga naar boven