Een paar jaar geleden hebben we een themadag gehad met Martijne Rensen over Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). Daar werd duidelijk dat veel van onze kinderen PTSS hebben door afstand, adoptie en soms ervaringen in het land van hun herkomst.
Op deze themadag is onze spreekster Bianca Dekker, zij heeft zelf een Complexe-PTSS en een kind met een hechtingsstoornis. Bianca heeft het platform “PTSS de baas” opgezet.

Er kwam een enorm verdriet in mij naar boven na de eerste traumabehandeling: “Al die jaren, al dat lijden. Ik heb me zelfs laten opereren om maar niet aan mijn trauma herinnerd te hoeven worden! En dat had dus eigenlijk niet gehoeven.”

Ik nam mezelf die dag heilig voor om hier iets aan te doen.

Om mezelf in te gaan zetten om meer informatie, kennis en inzichten te delen zodat mensen met PTSS hun weg beter en makkelijker kunnen vinden en zodoende niet meer zo lang en onnodig hoeven te lijden zoals ik dat heb gedaan. Deze website heb ik opgezet met geld van de schadevergoeding die ik heb ontvangen  Mijn wens voor éénieder is dat ze samen met mij hun PTSS de Baas worden!

Deze themadag gaat, naast een korte uitleg over PTSS, over het effect van PTSS op onze kinderen, Bianca kan ons bij voorbeeld vertellen over:
- hoe voelt het om PTSS te hebben en hoe uit zich dat?
- wat triggert het negatieve en wat zit daar achter?
- wat moet je doen/hoe reageer je het beste als ouder?
- wat zijn de negatieve effecten van veel bestaande behandelingen?
- welke behandelingen helpen wel?
- bruikbare tips voor ouders

Verdere informatie over Bianca https://www.ptssdebaas.nl/

De themadag wordt gehouden in de Herberg van Paulus, Stationsweg 16, 3743 EN Baarn.
Vanaf 9.30 uur is de Herberg open.

Deelname kosten (incl. lunch en consumpties): Leden 15 € p.p., ouderpaar 25 €. Niet leden 20 € p.p., ouderpaar 35 €.Ter plekke contant te voldoen.

U kunt zich aanmelden bij Herman Snijders, per mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 06-44196422

Programma Voorjaarsbijeenkomst 23 maart 2019

Vanaf 09.30 uur Inschrijving, koffie/thee
10.00 - 10.15 uur Opening en inleiding door de dagvoorzitter
10.15 - 11.15 uur het thema “PTSS de baas” door Bianca Dekker
11.15 – 11.30 uur Koffie/thee pauze
11.30 - 12.30 uur Vervolg “”PTSS de baas”
12.30 - 13.30 uur Lunch
13.30 – 15.15 uur In gesprek met elkaar over de dingen die ons bezighouden
15.15 uur  Afsluiting, daarna het LOGA café

Routebeschrijving

De Herberg van Paulus, Stationsweg 16 achter de Pauluskerk in het centrum van Baarn

Met het openbaar vervoer Vanaf station Baarn via de stationsweg richting centrum is het 10 minuten lopen. Let op bij een bocht naar rechts gaat de weg over in de Javalaan (doorgaand verkeer) de stationsweg gaat echter links af. Deze volgen eerst rechts af en daarna links af, iets verderop bevindt zich aan de linkerkant de Herberg van Paulus.

Met de Auto vanaf alle richtingen via A1 Amsterdam- Amersfoort Neem afslag 11-Eembrugge richting Baarn - Neem op de rotonde de 1ste afslag naar Bisschopsweg - Neem op de volgende rotonde de 2e afslag naar Eemweg - Weg vervolgen naar Eemstraat- Sla linksaf naar de Bosstraat - Neem de 1e afslag rechts, de Stationsweg

In de directe omgeving kunt u gratis parkeren, onbeperkt parkeren kunt u tegenover en achter het gemeentehuis, Stationsweg 18. Verder zijn er plaatsen waar u met een parkeerschijf kunt parkeren.

 
 
 
 
 
 
 
 

Ga naar boven