De Amerikaanse psychotherapeute Nancy Verrier stelt dat iedere adoptie per definitie een zwaar trauma impliceert:
'Ik ben er van overtuigd dat het ruw verbreken van de band tussen de geadopteerde en zijn biologische moeder een oerverwonding of narcistische wond veroorzaakt, die het wezen van de geadopteerde aantast en zich vaak uit in gevoelens van verlies, fundamenteel wantrouwen, angst en depressie, emotionele of gedragsproblemen en moeilijkheden in relaties met andere mensen.
Hoe liefdevol een kind ook door de adoptiemoeder wordt opgevangen, er blijft het besef dat er ooit een echte moeder was die het kind heeft weggedaan.
’Martijne Rensen is directeur van CELEVT. Zij ziet ook dat veel geadopteerden getraumatiseerd zijn en vaak in hun jeugd de verkeerde diagnosen en behandelingen hebben gekregen.
Ze wil deze groep meenemen in haar plannen voor traumabehandeling in “ STRAKX Trauma Centra”.
In de ochtend geeft ze haar kijk op traumatisering en de behandeling die zij voor ogen heeft.

CELEVT is een adviesbureau dat zich richt op inhoudelijke en organisatorische ondersteuning van diagnostiek en traumabehandeling voor volwassenen met psychische problematiek als gevolg van Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering: langdurende en aanhoudende lichamelijke of geestelijke mishandeling, waaronder seksueel misbruik, (emotionele) mishandeling, verwaarlozing of pesten.

Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering kan tot in de late volwassenheid leiden tot diverse psychische, gezondheids- en maatschappelijke problemen.
De aard en ernst varieert met de leeftijd waarop de traumatisering begon, de relatie met de agressor, de duur en ernst van de traumatisering en de emotionele en sociale ondersteuning uit de omgeving.
Onderzoek wijst uit dat Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering verband houdt met een scala aan psychische stoornissen in de volwassenheid.
En dat deze relatie het sterkst is bij een combinatie van meerdere vormen van traumatisering.

De themadag wordt gehouden in de Herberg van Paulus, Stationsweg 16, 3743 EN Baarn.
Vanaf 9.30 uur is de Herberg open.
Deelname kosten (incl. lunch en consumpties): Leden 15 € p.p., ouderpaar 25 €. Niet leden 20 € p.p., ouderpaar 35 €.Ter plekke contant te voldoen.

U kunt zich aanmelden bij Lyda Groot. - Per post: Lyda Groot, De Hild 25, 3471 EV Kamerik - Per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - of telefonisch: 0348-401917

Programma najaarsbijeenkomst 19 november 2016

Vanaf 09.15 uur Inschrijving,
09.45 - 10.15 uur Jaarvergadering voor leden van LOGA
10.15 - 10.30 uur Opening en inleiding door de dagvoorzitter Judith ten Have
10.30 - 11.15 uur “Traumabehandeling” door Martijne  Rensen
11.15 – 11.30 Koffie/thee pauze 
11.30 - 12.30 Vervolg “Traumabehandeling” door Martijne  Rensen
12.30 - 13.30 lunch
13.30– 15.15 In gesprek met elkaar over de dingen die ons bezighouden
15.15 uur Afsluiting, daarna het LOGA café

Routebeschrijving De Herberg van Paulus, Stationsweg 16 achter de Pauluskerk in het centrum van Baarn. Met het openbaar vervoer Vanaf station Baarn via de stationsweg richting centrum is het 10 minuten lopen. Let op bij een bocht naar rechts gaat de weg over in de Javalaan (doorgaand verkeer) de stationsweg gaat echter links af. Deze volgen eerst rechts af en daarna links af, iets verderop bevindt zich aan de linkerkant de Herberg van Paulus.

Met de Auto vanaf alle richtingen via A1 Amsterdam- Amersfoort Neem afslag 11-Eembrugge richting Baarn - Neem op de rotonde de 1ste afslag naar Bisschopsweg - Neem op de volgende rotonde de 2e afslag naar Eemweg - Weg vervolgen naar Eemstraat- Sla linksaf naar de Bosstraat - Neem de 1e afslag rechts, de Stationsweg

In de directe omgeving kunt u gratis parkeren, onbeperkt parkeren kunt u tegenover en achter het gemeentehuis, Stationsweg 18. Verder zijn er plaatsen waar u met een parkeerschijf kunt parkeren.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Ga naar boven